2020-08-20 08:01:22• hírek • Bede Emőke

Megnéztük, hogy állnak a szomszédos megyék a fertőzés tekintetében

Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com
Képünk illusztráció. Forrás: freepik.com

Noha Szatmár megyét eddig a koronavírus-járvány kezelésének iskolapéldájaként emlegették még az országos sajtóban is, az utóbbi napokban korábban nem tapasztalt mértékben ugrott meg az újonnan igazolt fertőzések száma. Keddről szerdára például 30 új beteget azonosítottak, ezzel pedig 203-ra nőtt a betegség megjelenése óta regisztrált fertőzöttek száma.

A csütörtök délelőtti tájékoztatás szerint a gyógyultnak nyilvánított személyek száma 101, a betegség szövődményeivel pedig ez idáig 9 elhalálozást hoztak összefüggésbe, tehát az aktív esetek száma 93-ra tehető. Idő közben a szatmári Covid-19 laborban elvégzett tesztek száma egyébként meghaladta a 17 ezret. 11 686 személy biológiai mintáinak felhasználásával immár 17 183-nál jár e mutató.


A nem várt megugrás kapcsán megnéztük, mi a helyzet a szomszédoknál. Szatmár megye szomszédai közül Biharban azonosították eddig a legtöbb fertőzöttet, szám szerint 1799-et. A pozitív eredményt produkálók közül 879 főt már gyógyultnak minősítettek az orvosok, 49 személy halálát azonban a koronavírussal hozták összefüggésbe. Az aktív esetek száma 871. Máramarosban a betegség felbukkanása óta 878 fertőzöttet szűrtek ki, kik közül 365-an már sikeresen le is gyűrték a kórt. Az elhunytak száma a jelenlegi információk szerint 49, matematikailag tehát 747 aktív esetet jegyeznek e megyében.


Szilágyban is már 300-hoz közelít a fertőzések száma. Ez idáig 285 fertőzöttet azonosítottak e megyében, kik közül immár 193-an egészségesnek mondhatják magukat. A hivatalos információk szerint ez idáig 19 személy halála hozható összefüggésbe e betegséggel, tehát mindent összevetve mindösszesen 73 aktív esetet kezelnek még a szomszédaink.


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: